Mладият капитан на ЦСКА 1948 Герман Петров успя да се разпише

...
Mладият капитан на ЦСКА 1948 Герман Петров успя да се разпише
Коментари Харесай

Капитанът на ЦСКА 1948 пред БЛИЦ СПОРТ: Котев ми подсказва на терена

Mладият капитан на ЦСКА 1948 Герман Петров съумя да се разпише още във втората минута на дербито с Миньор (Перник), извоювано от отбора на Валентин Илиев с 2:1. " Червените " оглавяват класирането в Югозападната Трета лига, на 4 точки пред втория Вихрен (Сандански). В изявлението, което даде за БЛИЦ СПОРТ, 19-годишният младеж на " армейците " изясни, че задачата пред тима е до зимната пауза да бъде насъбрана още по-изразителна преднина. 

- Поздравления за успеха над Миньор (Перник). Успя да се разпишеш още във втората минута, различен път вкарвал ли си толкоз рано? 
- Благодаря! Получи се прекрасен мач в действителност. Да, това ми е най-бързия гол и първи във " В " група. 

- Доволен ли си от обстоятелството, че през предишния сезон нямаше гол на сметката си, а през новия към този момент имаш два - един в шампионата и един за Купата на Аматьорската футболна лига?
- Радвам се, че означих към този момент два гола този сезон, уповавам се да не преставам да въвеждам и в бъдеще. Попадението против Миньор го обричам на един доста значим за мен човек - приятелката ми.

- Водите с 4 точки пред втория Вихрен. Може ли да се каже, че към този момент " влязохте в час " след двете равенства, които позволяваха на други тимове да бъдат краткотрайно пред ЦСКА 1948 в класирането?
- Да, към този момент се сработихме сносно. Колективът е супер, всичко в съблекалнята е на равнище. Водим с 4 точки, само че това никога не значи, че би трябвало да сме спокойни. Всеки мач излизаме за победа. Дай Боже до зимата да имаме по-убедителна преднина.

- Ти и останалите млади момчета в тима какво учите от опитните Емил Гъргоров и Кирил Котев? Как те ви оказват помощ?
- И двамата са доста огромни. Не се държaт все едно са някакви звезди или с неуважение към нас. Даже противоположното - оказват помощ ни, дават ни потребни препоръки и всички сме едно цяло. Когато играя с Котев, ми подсказва на терена, непрестанно ми дава кураж.

- Някои от играчите от предишния сезон се разделиха с клуба. Ти спокоен ли си за мястото си в ЦСКА 1948?
- Жалко, че по този начин се получи. Всички ми бяха доста близки, само че още поддържаме връзка с множеството и излизаме дружно. Разбира се, че не съм сигурен за мястото си. Всеки тренира крепко и се бори за мястото си, тъй че никой не е застрахован.

- Капитан си на ЦСКА 1948, голяма ли е отговорността и осъзнаваш ли в действителност какво доверие ти гласоподава Валентин Илиев?
- Наистина съм признателен на Вальо Илиев, че ми гласоподава доверие и ми даде лентата. Отговорността е голяма. Все отново съм единствено на 19 година и има много да изучавам. Надявам се да демонстрирам най-хубавото от себе си и да ходя единствено нагоре и да продължа да се развъртвам.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

* Снимки Sportal.bg


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР